Become An Expert
Log In

Libre3 unboxing!

Apr 25, 2021


Nu Libre2 eindelijk beschikbaar is in België, horen we ook meer en meer over de opvolger: de Libre3!

De Libre3 kreeg op 28-9-2020 al een CE-label, en deze maand hebben de eerste gebruikers in Duitsland de Libre3 kunnen testen. Video’s over de unboxing vind je hier en hier

De Libre3 zou de komende maanden uitgerold worden in enkele landen in Europa. Amerika zal later volgen, éénmaal het goedgekeurd wordt door de FDA. We verwachten de Libre3 dus op hetzelfde moment als de Dexcom G7: hopelijk eind dit jaar??? 🤞🤞🤞 De Libre3 zal dezelfde prijs hebben als de Libre2 (van Dexcom G7 weten we enkel dat die goedkoper zal zijn dan de Dexcom G6). Hopelijk past alles mooi in onze diabetesconventie groep A sensor.

 

Hierbij een vergelijking tussen Libre3 en Dexcom G7:

Gelijkenissen:

👉real-time CGM: Eindelijk zal Libre, net als Dexcom, dus een echte CGM worden, waarbij je niet meer verschillende keren per dag moet scannen om je glucosewaarden te kunnen zien. Terwijl Abbott lang heeft vastgehouden aan de meerwaarde van het scannen, ben ik blij dat het idee van de flashglucosemetingen volledig verlaten wordt.

👉grootte: Libre3 en Dexcom G7 zullen allebei ongeveer even groot zijn. Terwijl de Libre3 de grootte heeft van 2 "5 eurocent munten", wordt de Dexcom G7 vergeleken met een Amerikaanse 5 cent of een “nickel”. 

👉accuraatheid: De accuraatheid zal vergelijkbaar zijn, met een MARD tussen 9 en 10%. Beide zijn een interoperable CGM (iCGM), dit wil zeggen dat ze kunnen gebruikt worden in een closed loop systeem. Voor de Dexcom G7 is dat onder andere Tandem Control IQ, Diabeloop, Cam APS FX en Omnipod 5. Libre3 zou ook moeten werken met Tandem Control IQ en Omnipod 5, alhoewel ik denk echter dat dit maar in tweede tijd zal zijn.

👉andere: Beide zijn een sensor en zender in één, hebben een opwarmtijd van 1 uur, en worden met een wegwerp “inserter” in 1 klik aangebracht. 

 

Verschillen: 

👉ontvanger: Bij de Dexcom G7 wordt een optionele ontvanger geleverd, doch de Libre3 zal zonder ontvanger of reader op de markt gebracht worden. Libre3 zal dus gewoon werken met de LibreLink app (de versie voor Libre3 heeft wel met een optionele “dark mode”.) 

👉alarmen: Libre3 heeft het voordeel dat je echt alle alarmen kan uitzetten, terwijl bij de Dexcom G7 het alarm van <54 mg/dl niet kan uitgezet worden. Dexcom heeft dan wel weer voorspellende alarmen, die Libre3 niet heeft. Dit wil zeggen dat Dexcom niet alleen alarm kan geven bij een lage waarde, maar ook indien het algoritme voorspelt dat je binnen de 20 minuten een glycemie van <55 mg/dl zal hebben. 

👉connectie smartwatch: Libre3 heeft dit niet, Dexcom G7 heeft een bijhorende Apple Watch app.

👉sensorleven: De Libre3 zal om de 14 dagen moeten vervangen worden, Dexcom G7 zal bij zijn lancering om de 10 dagen moeten vervangen worden. Er wordt wel gewerkt aan een Dexcom G7 die 14 dagen zal meegaan. 

 

Ik vond het in elk geval superleuk om naar de unboxing video van de Libre3 te kijken. Het is duidelijk dat Abbott niet bij de pakken blijft zitten. Ik hoop vooral dat ze België niet vergeten bij hun Europese lancering en net zoals bij de Libre2 zullen rekening houden met ons terugbetalingssysteem. 🤞🤞🤞🤞🤞

 

Nog ééntje om naar uit te kijken dus :-)

 

Groetjes,

Syncing Your CGM with Your Smartwatch

Diabetes Tech Hoogtepunten: JP Morgan Healthcare Congres 2024

2024 ADA Standards of Care: Wat is er Nieuw voor Diabetes Technologie?

 

Lees meer hier
Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Read more here
Subscribe to the newsletter