Become An Expert
Log In

Dexcom G7

Apr 05, 2021

Dexcom G7 wordt normaalgezien gelaunched in de 2de helft van 2021, en er worden meer en meer tipjes van de sluier opgelicht :-)

De Dexcom G7 is goed nieuws voor de meer dan 900 000 gebruiker van Dexcom op dit moment, en ook voor de mensen met type 1 diabetes in België!

Terwijl de productieprijs van de Dexcom G6 blijkbaar te hoog was om te passen in de diabetesconventie groep A sensor, zou de Dexcom G7 in de prijscategorie van de Libre vallen, waardoor deze mogelijk wel beschikbaar wordt voor iedereen in groep A!

Hierdoor worden ook de closed-loop systemen die samenwerken met Dexcom op termijn mogelijk beschikbaar voor iedereen met type 1 diabetes (oa Tandem control IQ, Omnipod 5, Diabeloop, Cam APS FX, Tidepool Loop, BetaBionics enz), alsook ook de slimme insulinepennen en bijhorende decision support systemen die geconnecteerd zijn met Dexcom. Hoe meer closed-loop systemen er zijn, hoe meer de mensen met type 1 diabetes zullen kunnen kiezen voor de technologie die hen het beste ligt.

De Dexcom G7 is de eerste all-in-one CGM van Dexcom, wat wil zeggen dat de sensor en zender in 1 stuk geproduceerd worden (zoals bij de Libre). Het is 60% kleiner dan Dexcom G6, en het zal mogelijk iets accurater zijn dan Dexcom G6 (de exacte MARD volgt nog). Initieel zal de sensor 10 dagen meegaan, doch Dexcom werkt eraan om het sensorleven te verlengen naar 14à15 dagen (wat het initiële plan was). De opwarmtijd is verkort van 2 uur naar 1 uur.

Dexcom G7 wordt op de markt gebracht met een nieuwe Dexcom G7 app, een bijhorende Apple Watch app (mogelijk met een direct-to-watch connectie), en een nieuwe ontvanger (zonder touchscreen deze keer om de kost laag te houden).

Allemaal goed nieuws dus, en hopelijk niet meer teveel vertraging door COVID...

Groetjes,

Syncing Your CGM with Your Smartwatch

Diabetes Tech Hoogtepunten: JP Morgan Healthcare Congres 2024

2024 ADA Standards of Care: Wat is er Nieuw voor Diabetes Technologie?

 

Lees meer hier
Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Read more here
Subscribe to the newsletter