Glucosesensoren, insulinepompen en closed-loop systemen worden de standard of care voor mensen met type 1 diabetes. De evolutie van deze diabetes technologie gaat echter sneller en sneller, waardoor het moeilijk is om bij te blijven!

 

Wil jij als eerste op de hoogte gehouden worden over de nieuwste DIABETES TECHNOLOGIE?

 
Schrijf je nu in op de GRATIS email lijst van dr. Van Boxelaer Inge,
en krijg updates over diabetes technologie.
Zo blijf je helemaal op de hoogte, en kan je je leven met type 1
diabetes, of dat van je patiënten, iets makkelijker maken.

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief en ontvang een GRATIS digitaal exemplaar van "De 10 Beste Closed-Loop Systemen"

Deze website werd gemaakt om jou te helpen om bij te leren over diabetes technologie op een snelle en makkelijker manier. Het doel is om de barrière naar diabetes technologie te verlagen, zodat de zorg voor mensen met diabetes altijd op zijn best kan zijn.

Start je leertraject 

Niet zeker waar je moet starten? Hier zie je hoe de meeste mensen starten met hun leertraject!

Stap 1: Lees het gratis  "Overzicht Diabetes Technologie 2023"  

Met dit naslagwerk krijg je snel inzicht in de productkenmerken, inclusief de voor- en de nadelen, van alle huidige en toekomstige glycemiesensoren, slimme insulinepennen, insulinepompen en closed-loop systemen, waarmee de glycemiecontrole van mensen met diabetes zal kunnen verbeterd worden. 

Patiënt
Zorgverlener

Stap 2: Volg een online cursus over closed-loop systemen

Op de trainingspagina vind je gratis geaccrediteerde cursussen over de meest gebruikte closed-loop systemen in België en Nederland: de MiniMed 780G en Control IQ. Je vind er ook een cursus over de Omnipod DASH en toekomstige Omnipod 5.

Ga naar cursussen

Stap 3: Blijf up to date met het laatste onderzoek

Diabetes technologie gaat alsmaar sneller! Via de blog krijg je een update over de meest interessante nieuwe producten en onderzoeksresultaten, rechtstreeks vanop de grootste diabetescongressen. Zo ben je in een mum van tijd helemaal bij over de belangrijkste nieuwigheden op vlak van CGM's, insulinepompen en closed-loop systemen.

Lees de laatste updates

Deze website wordt ondersteund door onafhankelijke sponsering van onze partners