Become An Expert
Log In

Wat is NudgeBG?

Apr 11, 2021

NudgeBG is een startup die in januari 2020 in California opgericht werd door Lane Desborough. Hij spreekt erover in deze video en deze video.

Lane Desborough is een pionier in de artificiële pancreas en een bekende "D-dad" (zijn zoon kreeg diabetes in 2009). Hij werkte tot enkele jaren geleden als Chief Engineering bij Medtronic Diabetes, voordat hij mede oprichter werd van Bigfoot Biomedical in 2014. Hij stond ook mee aan de wieg van de do-it-yourself community en creëerde in 2013, samen met John Crostik, Nightscout. #wearenotwaiting, het huidige mantra van mensen met type 1 diabetes, werd door hem bedacht.

Hij merkte dat zijn zoon, net als veel pubers, moeite had met de last (burden) die diabeteszorg met zich meebrengt. Alhoewel de huidige artificiële pancreassen de glycemie goed kunnen regelen, geven ze wel nog veel last door hun nood aan kalibreren, koolhydraattellen, bolussen voor de maaltijden en de vele alarmen.

Hij is ervan overtuigd dat de meeste mensen met diabetes eigenlijk niet zoveel met hun diabetes bezig (willen) zijn, en dat dit ook moet gerespecteerd worden. Hij werkt daarom aan een algoritme waarbij je als gebruiker kan kiezen om je koolhydraten en/of sport in te geven of niet, en om alarmen te horen of niet

NudgeBG wordt een soort adjuvante therapie "zoals Trulicity en Jardiance", die je kan gebruiken bovenop een gekoppelde insulinepomp en glycemiesensor om de glycemievariaties zoveel mogelijk te reduceren.

Doordat hij het zo simpel mogelijk wil maken, zal het ook makkelijker te begrijpen zijn voor zorgverleners. Aangezien de verschillende closed-loop systemen allemaal een ander algoritme hebben, met andere parameters die moeten/kunnen ingesteld worden, is dit wel een aangename afwisseling. 👍

Er wordt nog niet gesproken over wanneer dit systeem op de markt zal komen, maar ik kijk er wel al naar uit. Ik ken veel mensen met diabetes, bij wie diabetes op dit moment in hun leven niet hun hoogste prioriteit is, en waar ik ook alle begrip voor heb. Altijd leuk om te lezen dat ook aan hen gedacht wordt!

Groetjes,

Link naar gerelateerde artikels: Diabetes Mine en The Savvy Diabetic

Syncing Your CGM with Your Smartwatch

Diabetes Tech Hoogtepunten: JP Morgan Healthcare Congres 2024

2024 ADA Standards of Care: Wat is er Nieuw voor Diabetes Technologie?

 

Lees meer hier
Schrijf je in op de nieuwsbrief

 

Read more here
Subscribe to the newsletter