MiniMed 780G onboarding cursus

De meest efficiënte en volledige cursus over de MiniMed 780G, is nu tijdelijk gratis beschikbaar voor mensen met type 1 diabetes en hun zorgverleners en mantelzorgers!

 
Doe mee met de cursus

Deze cursus bundelt de vollédige opstarteducatie van de MiniMed 780G, op slechts 2 uur tijd, zonder de noodzaak om naar het ziekenhuis te komen!

Dit is wat je kunt verwachten:

  • Op 2 uur tijd leer je alles over de MiniMed 780G: de insulinepomp, de glycemiesensor, het closed-loop algoritme, het uitlezen van de rapporten, de apps, wat te doen bij hypo- en hyperglycemie, sport, vette maaltijd, ziekte, en vakantie. 
  • De cursus is opgedeeld in verschillende korte hoofdstukken/video's, die je gerust in verschillende keren kan bekijken en/of herbekijken
  • Je kan kiezen om te kijken naar de video's (met aanpasbare snelheid), of gewoon de tekst lezen.
  • Alles op je eigen tempo, en wanneer het past voor jou.
  • Als je op het einde de vragen juist beantwoordt, ontvang je een certificaat als bewijs dat je de bijscholing hebt gevolgd. (Voor diabeteseducatoren kan dit tellen als 2 uur opleiding.)
  • Deze cursus werd tot stand gebracht zonder sponsering, dus je krijgt zeker een eerlijke visie over de voor- en nadelen van dit systeem.
  • Je vindt er ook een online demopomp, sensortips, een checklist voor thuis en voor op reis, en nog veel meer!

Cursusoverzicht

Dit is wat anderen over de cursus zeggen

 

Björn Bosmans

In eerste instantie wil ik je hartelijk bedanken voor de onboarding cursus die op een zeer aangename manier gebracht werd en heel duidelijk was.  A.s. maandag stapt mijn dochter over van de MM640G naar de 780G en via uw on boarding cursus heb ik me op voorhand al goed kunnen voorbereiden (op de educatie van de verpleegster die a.s. maandag zal volgen).  Nu heb ik ook al een heel goed beeld op de mogelijkheden van de pomp – als de pomp dat allemaal kan waarmaken, zal het zeker een goede verbetering zijn.  Het gedeelte “speciallekes” is eveneens zeer handig met veel bruikbare tips.

 

Kathleen Hollevoet

Zéér interessante cursus en echt mooi en verstaanbaar gebracht.

Heb veel bijgeleerd. Je patiënten zullen er zeker veel aan hebben. Echt zéér goed!

 

Bianca Joosten

Ik heb je cursus (weliswaar in verschillende stappen en momenten) doorgenomen. Ik persoonlijk vind het heel erg duidelijk gebracht. Alsook de verschillende stappen zijn allemaal verstaanbaar vernoemd (+prenten en video’s). Dit is zeker handig voor iemand die de pomp gebruikt.
Voor iemand die nog niet gekend is met de pomp heb ik zelf geen idee van hoe dit wordt ervaren. Maar het wordt op zich heel duidelijk voorgesteld voor het plaatsen van de pomp en sensor, dit was voor mij heel duidelijk.
Ook handig dat je dit steeds kunt herbekijken als je over iets twijfelt of iets niet weet.
Alvast bedankt voor de mooie cursus.

Hallo,

Als endocrinoloog met een passie voor diabetes technologie zocht ik een manier om efficiënt ons diabetesteam en onze patiënten op te leiden, om zo snel mogelijk met de nieuwe closed-loop therapie van start te kunnen gaan. Door COVID19 konden namelijk veel opleidingen niet doorgaan, of enkel in beperkte groep.

Dankzij deze cursus kunnen artsen, educatoren, patiënten, familie, mantelzorgers en andere zorgverleners snel de details over deze pomp leren kennen, en nog eens opzoeken zo nodig. Zeker in het begin is het handig om iets digitaals te hebben om op terug te vallen. 

Ik hoop dat deze cursus aan mensen met diabetes het vertrouwen kan geven om met de pomp aan de slag te gaan, en aan zorgverleners en mantelzorgers het vertrouwen om de gebruikers van deze pomp te begeleiden. 

Veel succes!

Dr Inge Van Boxelaer

Doe mee met de cursus

Aanmelden